Skrita simbolika

.

Kaj pomeni “odprto pismo” v dobi spletnega občevanja?

Morda to, da ga občila objavijo v celoti, ker jih ne omejuje število stolpcev in vrstic? Ne.*

Morda to, da ga občila objavijo v celoti, ker gre navsezadnje za “odprto pismo”? Ne.*

Morda to, da ga občila objavijo v celoti, ker ga je napisal predprejšnji predsednik države? Ne.*

Morda to, da ga občila objavijo v celoti, ker je to edino spodobno, če si ga dovolijo interpretirati, komentirati, nanj replicirati itn.? Ne.*

Morda to, da po načinu objave “odprtega pisma” lahko sklepamo o stopnji demokratičnosti in političnih simpatijah, ki dajejo utrip danemu uredništvu? Morda.*

YouTube slika preogleda

* V primeru Kučan Pahorju so to storili samo v uredništvih vecer.com, rtvslo.si in delo.si. Bolj “demokratični” mediji se očitno raje uvrščajo v rod prežvekovalcev.

.

Je pa tako pismo priložnost, da silno dlakocepski bralec ugotovi, kako se je v eno uredništvo očitno skozi neko špranjo vtihotapil že davno pozabljen smisel za prefinjen podtalen humor. Za zafrkancije, ki so posvečene insiderje in skrajno pozorne bralce znale zabavati v najbolj svinčenih časih. Torej v obdobju, ko je bilo treba javne nastope poslušati med besedami in javna občila brati med vrsticami.

Delo je odprto pismo Milana Kučana Borutu Pahorju objavilo v PDF formatu. S to objavo so sicer malo zamujali, a je bilo vredno malo potrpeti zaradi dodane skrite simbolike. Za Kučanovo pismo so namreč izbrali pisavo Liberation Mono (by Red Hat).

ROTFL!

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !