Podvojite svojo dobrodelnost – drugo polovico plača Telekom Slovenije!

.

Kadar udari nesreča, kakršnakoli že, se bolj ali manj razplamti dobrodelnost. Bolje rečeno: k temu, da se razplamti plamenček dobrote in solidarnosti, ki latentno tli v večini src, izdatno pripomorejo mediji. Ob takih priložnostih jim tendenciozno poročanje lahko celo odpustimo ali ga celo upravičeno pohvalimo.

A moj namen danes ni, da bi moraliziral o angažiranosti medijev v tovrstnih primerih, na primer ob sedanjih katastrofalnih poplavah v BiH in Srbiji.

Predlagam vam enostaven poslovni model za znatno povečanje sredstev za pomoč – ob minimalnem naporu. Ta model deluje tako za posameznike kot tudi za dobrodelne organizacije, omogoča pa ga Telekom Slovenije – do razprodaje zalog.

Pred najmanj dvema mesecema je Telekom Slovenije ponudil nakup Mobi kartic z vrednostjo 20 evrov po polovični ceni. Zakaj? Ker gre očitno za staro zalogo, ki je tržno vedno manj zanimiva, saj veljajo le do konca leta. Očitno jih kljub izjemnemu popustu še niso razprodali.

Tudi danes lahko v spletni prodajalni in prodajnih centrih Telekoma Slovenije klasične Mobi kartice z nominalno vrednostjo 20 evrov dobite po polovični ceni – 10 evrov!

Zdaj pa predpostavimo, da vas mika prispevati nekaj malega za žrtve poplav (ali podoben dobrodelen namen), da v družini uporabljate Mobi in da brez posebnega naprezanja lahko obiščete prodajalno Telekoma Slovenije.

Tam za 10 evrov kupite Mobi kartico in Mobi račun napolnite za 20 evrov. Nato teh 20 evrov brez velikega truda darujete za dober namen. Na številko 1919 pošljete štiri SMS sporočila z vrednostjo po 5 evrov (KARITAS5 ali POPLAVE5).

Za vašo dobrodelnost ste odšteli 10 evrov, prejemnik pa je dobil 20 evrov. Razliko časti Telekom Slovenije. Pošteno, legalno, legitimno in učinkovito.

.

To pa še ni vse. Če ta poslovni model osvojijo pri Karitas ali Rdečem križu, lahko del denarja, ki so ga že dobili za pomoč ljudem v nesreči, kaj hitro podvojijo. Ni jim treba drugega, kot da se kdo od njih v lepem pomladnem vremenu sprehodi do prodajalne Telekoma Slovenije in tam pokupi vse preostale kartice za 20 evrov po 10 evrov.

Recimo, da lahko dobi 100 kartic in zanje plača 1.000 evrov. Recimo, da tako naredijo v vseh večjih krajih v Sloveniji in – bodimo optimisti! – morda skupaj nakupijo kar 1.000 kartic za skupno 10.000 evrov. To je že lep znesek, kajne? Predpostavimo še, da ne uporabljajo nobenega Mobi paketa in morajo zato kupiti še SIM kartico s številko. Ta stane 8,50 evra.

Ob skupnem strošku 10.008,50 evrov in nekaj sprehodih do prodajaln Telekoma Slovenije Karitas ali RK tako v dnevu ali dveh razpolaga z nominalnim zneskom 20.000 evrov. Edino kar morajo še narediti, da svoj vložek podvojijo, je nekaj ur tipkanja SMS sporočil POPLAVE5 ali KARITAS5 (skupaj 4.000 SMS).

Če pri tem rabijo kakšno pomoč, naj spodaj pustijo komentar – sem iz Ljubljane in bom rade volje nekaj ur prostega časa porabil za enostavno delo za dober namen.

.

Seveda lahko ugodno ponudbo Telekoma Slovenije izrabite tudi s povsem sebičnim namenom izključno za lastno korist. Če imate Mobi telefon z vključeno naročnino za plačevanje z Moneto, kupite vsaj tri ali štiri 20-evrske Mobi kartice po polovični ceni. Naložite jih na Mobi račun in potem na bencinski črpalki plačajte z Moneto. Natočite polno, pol plača Telekom Slovenije!

In bodite ponosni, ker ste se tako znašli. Dandanes je to še posebno čislana vrednota. :twisted:

  • Share/Bookmark


En odgovor v “Podvojite svojo dobrodelnost – drugo polovico plača Telekom Slovenije!”

  1. Trikon pravi:

    zanimivo

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !